SAPIENT PHARMA

Aspirina hibridă şi dual-layer,
forme farmaceutice cu eficienţă sporită ale acidului acetilsalicilic

Prin acest proiect integrat din domeniul sănătăţii, care include activitatea de dezvoltare experimentală, introducerea rezultatelor cercetării în activitatea de producţie şi activităţi de comercializare, S.C. Sapient S.R.L., îşi propune următoarele obiective:
a. Obţinerea de produse farmaceutice hibride şi dual-layer inovative destinate sănătăţii populaţiei. Pot fi utilizate ca suplimente alimentare sau în combinaţie cu compuşii sintetici, fiind destinate unor segmente ţintă de bolnavi cronici dar şi îmbunătăţirii capacităţii de muncă în condiţii de stres şi redării stării de energie necesare pentru desfăşurarea activităţilor curente ale populaţiei.
b. Îmbunătăţirea capacităţii de cercetare şi dezvoltare experimentală, modernizarea şi dotarea cu echipamentele necesare desfăşurării acestor activităţi pentru testarea prototipurilor necesare obţinerii de produse farmaceutice inovative hibride pe bază de acid acetilsalicilic alături de anumite extracte vegetale, dar şi a produselor farmaceutice inovative dual-layer, unde alături de acidul acetilsalicilic va exista o componentă vegetală ori cianobacteriană, cu rol de film protector al mucoasei gastrice şi duodenale.
c. Stabilirea formulelor de producţie pentru produsele farmaceutice inovative prin identificarea plantelor medicinale care au compoziţia calitativă şi cantitativă necesară obţinerii de compuşi hibrizi şi dual-layer pe bază de acid acetilsalicilic, urmată de testarea în laborator a efectelor farmacologice pe care acestea le induc, în vederea multiplicării şi aplicării rezultatelor activităţii în producţie;
Proiectul va genera 60 locuri de muncă, contribuind semnificativ la dezvoltarea comunității locale. De asemenea, prin activităţile de comercializare a produselor inovative dezvoltate vom sprijini economia zonală dar mai ales vom avea un important impact pozitiv asupra creşterii sănătăţii populaţionale.

aspirina

Compare